4mei.jpg

Overvliegen 2017

Het nieuwe scoutingseizoen is dan eindelijk weer begonnen en dat betekend dat er ook weer veranderingen gaan plaats vinden in iedere speltak. De oudste gaan weer de jongste worden tijdens het jaarlijkse overvliegen. En bij deze ben jij daar voor uitgenodigd!

Voor degene die even vergeten zijn wat het overvliegen inhoud. Ieder jaar nemen wij tijdens een evenement (genaamd ‘overvliegen’) afscheid van de leden die te oud zijn geworden voor de groep waar ze nu inzitten en laten ze ‘overvliegen’ naar de groep die bij hun leeftijd past.

Dit jaar gaat dit plaats vinden op zaterdag 2 september 2017. Van 12.15 tot 13.30 hebben wij een programma in elkaar gezet. Eerst gaan we traditiegetrouw overvliegen om 12.15 waarna alle aanwezige nog welkom zijn om met iedereen de foto’s van afgelopen zomerkampen te bekijken! Leuk voor iedereen om ook eens te zien wat alle andere groepen waar uw kind later lid van kan worden, uitspookt tijdens het zomerkamp (en ook wat jou kinderen dit zomerkamp zelf hebben uitgespookt natuurlijk). Deze presentatie begint om 12.45.

Voor de overvliegers is het belangrijk om te weten dat het handig is om schone, droge kleding mee te nemen.

Het is niet de bedoeling dat de andere kinderen die niet overvliegen deze activiteit missen dus ook voor hen is de opkomst pas om 13.30 afgelopen! Alle ouders en andere familieleden en vrienden zijn ook van harte welkom om te kijken hoe iedereen hun vleugels uitspreidt en het nest verlaat. De opkomst die dag begint gewoon om 10.00! Voor het overvliegen draait iedereen nog voor de allerlaatste keer mee met z’n of haar speltak waarmee hij/zij deze zomer op zomerkamp is geweest.