zokapspeeltuin.jpg

Vertrouwenspersoon vereniging

Scouting Tarcisius hecht er veel waarde aan om een goed contact te hebben met ouders en jeugdleden. Met alle vragen en opmerkingen mag u de leiding van de speleenheid of het bestuur benaderen. Samen kijken we dan of we oplossingen vinden. Meestal zijn problemen daarmee uit de wereld geholpen. Een enkele keer zal u misschien een probleem ervaren waar u niet mee naar leiding of bestuur wil, daarvoor hebben wij een vertrouwenspersoon verbonden aan de groep maar geen actief lid binnen de groep. Hij bied de mogelijkheid om met u in gesprek te gaan, onafhankelijk en objectief. De vertrouwenspersoon is daarmee een belangrijke schakel in het bieden van een veilig spel voor al onze jeugdleden. Hieronder stelt onze vertrouwenspersoon Tom Wittens zich voor.
 
Ik ben Tom Wittens, oorspronkelijk kom ik uit Arnhem maar inmiddels woon ik al weer ruim 10 jaar in Ede. Op enkele keren proef draaien bij de waterscouts na heb ik geen ervaring bij de scouting. Na het afronden van mijn opleiding Sociaal Pedagogische Werk ben ik gaan werken in de gehandicapten zorg. Tijdens mijn werk binnen een 24 uurs voorziening waar ik werkte met ernstig verstandelijk beperkte volwassen mannen, heb ik mijn HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening met succes afgerond. Hierna ben ik gaan werken als gezinsbegeleider, binnen gezinnen waarvan een of meerdere kinderen meervoudig beperkt is. Dit werk combineer ik sinds 2007 met een andere baan. Eerst als manager kwaliteit en procesbeheersing en momenteel als zorgconsulent bij zorgkantoor Zilveren Kruis. 

Vanuit deze banen heb ik veel ervaring met het omgaan met gevoelige kwesties, het bespreken van klachten, misstanden of andere vragen waar men mee zit maar niet direct weet waar deze neer te leggen. Bij Tarcicius ben ik betrokken als vertrouwenspersoon. Mocht er iets zijn waarvan u denkt dat het niet correct is, het een misstand is o.i.d. dan kunt u bij mij terecht. Ik hoop natuurlijk dat u eerst heeft geprobeerd u probleem en/of ervaring met de direct betrokkenen heeft besproken. Mocht u zich toch genoodzaakt voelen zich tot mij te wenden dan kunt u er vanuit gaan dat het contact vertrouwelijk wordt behandeld. Ik zal een luisterend oor bieden, waarna ik zal bekijken welke stappen te ondernemen en deze stappen met u bespreken. Voorop staat dat scouting vooral een leuke en actieve manier van het besteden van vrije tijd moet kunnen zijn. Ik ben te bereiken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Met vriendelijke groet,
 
Tom Wittens
06-23997096