Groepsbegeleider

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren

De Tarcisius groep te Ede is aangesloten bij Scouting Nederland. De Tarcisius groep heeft ca. 80 leden en is van plan verder te groeien. 

 Onze doelstelling;

"De vereniging stelt zich ten doel het bevorderen van het Spel van Scouting in Nederland op grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid."

Happiness Manager, Groepsbegeleider M/V (vrijwillig)

De groepsbegeleider zit in het groepsbestuur als ‘vertegenwoordiging’ van de teams en onderhoudt de contacten tussen het bestuur, de praktijkbegeleider en de leidingteams. De praktijkbegeleider zit niet in het bestuur, maar werkt nauw samen met de groepsbegeleider.

Je bezigheden
Je houd je bezig met de werving van nieuwe leiding en de bezetting van de teams, maar ook met de relaties tussen de leidinggevenden en je zet je in als er zaken niet lekker lopen. Kortom het aanspreekpunt binnen het bestuur voor vrijwilligersbeleid van de groep. Je zit in het groepsbestuur als 'vertegenwoordiging' van de teams en onderhoudt de contacten tussen het bestuur. Je bent de aanjager van het vrijwilligersbeleid binnen het bestuur, je hebt de signaalfunctie voor aanpassingen en verbeteringen van vinden, binden, boeien en laten groeien van alle kaderleden en bestuur. Je bent wekelijk ongeveer 4 uur bezig met de begeleiding van de leiding en bestuur. Daarnaast vraagt deelname aan regionale en eventueel landelijke activiteiten en bijeenkomsten tijd.

Je bagage
Om je kerntaken als groepsbegeleider goed uit te kunnen voeren, ben je minimaal 23 jaar en sta je achter Je bent Lid (of bereidt dat te worden) van Scouting Nederland, van onbesproken gedrag, waardoor je een VOG kunt overleggen. Je bent bereid je voor deze functie in te zetten te werken aan je eigen kwalificatie/ deskundigheid.  Met trots draag je tijdens de activiteiten Scoutingkleding: de Scoutfit. Uiteraard beschik je ook over de nodige competenties, maar heb je ook de mogelijkheid deze te ontwikkelen.

Je beloning
Je krijgt een netwerk van (Scouting) vrijwilligers die jou kunnen helpen in het bereiken van je eigen leerdoelen. Daarnaast het vergroten van je managementervaring. Maar bovenal een plezierige besteding van je vrijetijd. Je krijgt een uitgebreide inwerkperiode waarin je de diverse kanten de groep kunt leren kennen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen of een keer komen kijken? Neem contact met ons op!

Belofte leiding

   

'Ik beloof mijn best te doen goede leiding te zijn. Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil jullie helpen goede scouts te zijn en jullie stimuleren in je ontwikkeling. Ik wil dit samen met de andere leiding doen. Jullie kunnen op mij rekenen.'